Åbolands Borrservice Ab

borr3-768x1024
borr2-768x1024

Åbolands Borrservice Ab – Turunmaan Porauspalvelu Oy, grundades 2004, vilket gör att vi har stor erfarenhet och mycket yrkeskunnig personal vid allt som gäller brunnsborrning.

Vi borrar både energibrunnar och vattenbrunnar och vi kan leverera hela paketet som inkluderar borrande av hål, kollektorslangar, indragning av slang isolerad slang i huset, värmepump samt igångkörning.

Energibrunnar borras både till egnahemshus och till stora fastigheter med många borrhål på samma tomt. Till egnahemshus räcker det oftast med ett hål, 130 – 200 m djupt.

Brunnsborrarna kommer till platsen med lastbil och kompressor. Borriggen förflyttas på larvband, bredd ca 1,80 m så det bör finnas fri gång fram till borrplatsen. först borrar vi ner ett järnrör tills vi kommer ner till helt berg och det tätas med cement, därefter börjar bergsborrningen. vid borrningen behövs vatten som binder borrkaxet. Borrkaxet kan ofta lämnas på tomten men vid behov kan det fraktas bort.

Då hålet är borrat sänks kollektorslangar ner i hålet. Kollektorslangarna är fyllda med köldbärarsprit och har en tyngd i bottnet. Isoalerad slang monteras från borrhålet in i huset. Värmepumpen monteras på plats och körs igång.